Postmortale make-up

Beste (toekomstige) klanten,

In oktober 2016 heb ik mijn vijfjarig jubileum gevierd, ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en passie gewerkt en zoals jullie wellicht inmiddels van mij gewend zijn, ik hou niet van ‘voort kabbelen’.

De afgelopen twee jaar heb ik vaak nagedacht over wat ik nu nog eens kon toevoegen aan mijn (persoonlijke) diensten. Doordat ik toevalligerwijs een paar keer gevraagd ben om tijdens een overlijden het uiterlijk van iemand wat aan te passen zodat het laatste herinneringsbeeld in de kist er wat ‘mooier’ uitzag ben ik op het idee gekomen om mij eens te gaan verdiepen in de laaste ‘hand’ leggen aan iemand bij een overlijden.

Ik had altijd al, door mijn professie, dat ik bij een begrafenis met een kritische blik in de kist keek, hoe zit het haar? Hoe is de kleur van de huid? Hoe is de make-up aangebracht? En mede door veel gesprekken te voeren met klanten, vrienden, familie, maar ook uitvaartverzorgers heb ik de knoop doorgehakt; ik ben mei 2016 gestart met de opleiding Piëteitsvolle verzorging (Docendo instituut) met als specialisatie make-up, camouflage en kleine restauratietechnieken.

Mijn allergrootste drijfveer is het helpen van de nabestaanden met een mooie laatste blik op je netvlies ten aanzien van het laatste herinneringsbeeld van de overledene. Veel technieken rondom het ‘opmaken’ van een overledene kende ik al door mijn ervaring in de visagie, het allergrootste verschil zit hem vooral in het werken op een koude, overleden huid. Wat heel belangrijk is, is dat de make-up er natuurlijk uitziet maar ook zo voelt wanneer je een aai over de wang van de overledene geeft. Ook al is er een lijkvlek gecamoufleerd in het gezicht. Kortom ik kan er voor zorgen dat iemand er echt netjes en natuurlijk bij ligt ook al is er al rigor mortis (lijkstijfheid) opgetreden of zijn er al wat andere verkleuringen zichtbaar in de huid. Ook kan ik wonden en oneffenheden wegwerken. De daarbij gebruikte make-up, wat overigens los staat van man of vrouw, geeft niet af!
Het kan echt het verschil maken tussen kist open of dicht...

In mijn huidige werk kijk ik natuurlijk altijd naar hoe iemand eruit ziet, wat voor type iemand is t.a.v. uiterlijke verzorging, en wanneer iemand bij leven altijd trouw naar de kapper ging voor een mooie coupe en/of kleur en er verzorgd bij liep qua make-up, dan mag dat toch zeker ook bij de begrafenis?

Ik vind het echt een eer om dit te mogen doen voor iemand, dat de nabestaanden mij het vertrouwen geven om de laatste hand te mogen leggen aan hun dierbare.

Contact


Telefoon: 06 53 99 80 95
E-mail: info@huidenhaardwingeloo.nl
Locatie: Huid & Haar Dwingeloo
Dwingelderdijk 5
7991 RH Dwingeloo
Volg mij: